21 ноември 2016 г.

Рита Хейуърд: Всичко, което исках беше това, което всички искаха - да бъдат обичани!

   През целия си живот , красивата киноактриса е търсила любовта. Тя се жени 5 пъти, но всичките и връзки се оказват неуспешни.
     Маргарита Кармен Кансино е от ирландски произход. Тя сменя своето име по настояване на първия си съпруг - Ед Джансън. Той е бил доминиращ фактор в нейния живот. Джансън е бил решен да я направи кинозвезда. Той я води на приеми, запознава я с всеки, който би могъл да и помогне в кариерата. Джансън решава, тя да се подложи на електролиза. Маргарита изтърпява болезнената процедура по обезкосмяване на челото, за да стане пи-високо, сменя черния с червен цвят на косата си и  оттук нататък започва да се нарича Рита Хейуърд. Напълно  преобразена, тя се превръща в типично американско момиче, грабвайки сърцата на американците.
    Кариерата и тръгва нагоре, но брака и започва да се разпада. Рита се запознава с режисьора Орсън Уелс, с когото сключва втория си брак. От тази връзка се ражда и първото и дете. Но и този брак не продължава дълго. Рита разбира за изневерите му и решава да го напусне.

    Всички момичета, когато са малки си мечтаят да са принцеси. Рита Хейуърд осъществява тази мечта. В Палм Бийч, тя се среща с принц Али хан, известен още като голям женкар, който оставя поразен от нейната красота. Двамата започват романс, който ги води до олтара малко по -късно.Заради тази връзка, актрисата се отказва от киното и напуска Америка.

"Аз живях, където той живееше. А той живееше в Париж, в Лондон, в Ирландия. И всичко това беше част от неговия живот и аз станах част от него."


  От любовта им се ражда принцеса Ясмина. Но проблемите между тях вече са започнали и това не успява да ги сплоти. Въпреки твърденията на Али, че обича Рита, той не се отказва от женкарството, за което съпругата му научава. Като се включат в общата картина и различията им, разбиранията им за семейство, поведение и други, за актрисата връзката им приключва и тя се връща в Америка заедно с дъщеря си.
    След 4- годишно отсъствие от държавата и от работата си на сцена, Рита се залавя отново за кариерата си .
    През 1953 г., тя  сключва четвъртия си брак. Мъжът и се казва Дик Хеймс,  който е бил затънал във финансови проблеми и заплашен да бъде депортиран от страната. По-късно, Рита признава, че се е омъжила за него, за да му помогне да се справи с проблемите си. Две години по-късно и този съюз приключва. 
    Изминават още 3 години,  през които Рита се отдава на работата и на децата си. Въпреки това, желанието да намери любовта не я напуска. Тя отново се омъжва, вярвайки че този път е срещнала истинската любов в лицето на Джеймс  Хил. Но тази любов просъществува само 3 години. 
   Това е и последният опит на актрисата да намери любовта, която цял живот е търсила, последната надежда да срещне човека, с когото да остарее. 
Рита продължава живота си, градейки своята кариера да 1980 г., когато разбира, че страда от Алцхаймер. Ненавременното и диагностициране довежда до нейната смърт седем години по-късно. 
    Рита Хейуърд или Маргарита Кансино умира на 68-годишна възраст. Въпреки успехите на сцената, въпреки славата и многобройните почитатели, актрисата си отива с мисълта, че не е била обичана. Тя е споделила, че единственото нещо, което и е липсвало е било любовта.
     Рита Хейуърд има 37 години стаж в киното и се снима в 61 филма. Този, с който става най-популярна и с който хората я свързват през целия и живот е "Джилда ". Заради тази роля, актрисата става известна като  "Богинята на любовта". 

За живота и научих от документален филм на History Channel. 
Снимки от pixabay. com

Няма коментари:

Публикуване на коментар