Тайнственият обожател

        Тя тъкмо посегна към дръжката на вратата, когато погледът и бе прикован от малко листче хартия, стърчащо изпод изтривалката. Любопитството я накара да го вземе и на него прочете: " Обичам те". Очите и се разшириха от изненада. Започна да се чуди дали е оставено тук нарочно или е изпаднало от някой. Тайничко се надяваше да е за нея.
        Все още мислеше за тази бележка, когато си легна вечерта. Тогава телефонът и извибрира. Беше получила SMS. " Обичам те - започваше SMS-а. Това я накара да се изправи, а сърцето и да забие по-бързо. - Ти си единствена за мен! Излъчваш спокойствие и топлина, където искам да се приютя. Излъчваш доброта! Ти си ангел!"
        Тя вече беше станала от леглото и нервно обикаляше из стаята. Не можеше да си намери място от вълнение. Тя се хвърли на леглото по очи, вдигна глава и прочете отново SMS-а. Внезапно я обзеха съмнения. " Ами, ако това е шега? Много лоша шега? " Трябваше да сподели това с някого. Тогава набра номера на най-близкия и човек, най-добрия  и приятел, с когото израстнаха заедно, изградиха силна приятелска връзка и са си опора до ден - днешен.
 Сигналът свободно извъня в ухото и няколко пъти. Тъкмо реше вече да затвори, когато от другата страна чу:
            - Хей, какво правиш?  - гласът бе дрезгав и сънен.
            - Извинявай, май те събудих! - измънка тя.
            - Нямай грижа! Нали знаеш, че за теб съм винаги на разположение.
            - Слушай, да ти разкажа какво ми се случи днес - и тя му разказа за бележката и SMS-а.
       Той усещаше, че тя е много развълнувана, но вълнението бе обзело и него, и незнаеше какво да и каже.
              - Ехо, там ли си?
              - Да, да - каза тихо той. - А, имаш ли представа от кого може да е?
              - Не, никаква и това ме побърква!
              - Не се побърквай, моля те! Ще разбереш кой е. Щом иска да е с теб, ще ти се представи накрая.
              - А, мислиш ли, че може да е шега? - попита тя със свито сърце.
             - Не. Разбира се, че не. Вече не сме деца. А и защо човек да не се влюби в теб? Ти имаш всичко, за което един мъж мечтае. Освен, че си красива и умна, ти излъчваш спокойствие и топлина. Ти си един ангел!
      Тя замръзна. Беше му казала за SMS-а и че някой и се обяснява в любов, но не му беше казала какво точно е написано. Ръката и, която държеше телефона започна да трепери." Не може да бъде! Невъзможно!" Връзката все още не беше прекъснала, но и от двете страни настъпи тежко мълчание. Измина минута, но те все още мълчаха. Тя се осъзна и му каза:
             - Това е невъзможно! - и натисна червената слушалка.
      Това наистина беше невъзможно. Та, тя винаги го е приемала като брат и никога, ама никога не си е помисляла за нещо друго. Разплака се. Плака дълго. Вече беше забравила за бележката и SMS-а. Плака, защото това беше краят. Краят не само на една фантазия, но и краят на едно дълго и силно приятелство. Вече нищо не можеше да бъде същото. И двамата ще страдат. Той от любов, а тя от загубата на най-близкия и човек. Но не можеше да бъде с него. Не можеше да му отвърне със същата любов. Две думи! Най-хубавите думи на света, но...



снимка и текст : Eli M

Публикуване на коментар

0 Коментари